Tekeningen van Gidsen & Engelen

Op afspraak kunt u in privésfeer een spirituele (Gids)tekening laten maken.   Deze tekening wordt verklaard .Wij werken op afspraak . De prijs bedraagt  € 35-- per tekening

 De verklaring kan opgenomen worden op CD. U kunt ook foto's van anderen meenemen, waarvoor dan per foto een afspraak gemaakt moet worden. U kunt ook foto's van anderen meenemen, waarvoor dan per foto een afspraak gemaakt moet worden. Op afspraak kunt u in privésfeer een spirituele (Gids)tekening laten maken.   Deze tekening wordt verklaard. Wij werken op afspraak . De prijs bedraagt  € 35-- per tekening. De verklaring kan opgenomen worden op CD. U kunt ook foto's van anderen meenemen, waarvoor dan per foto een afspraak gemaakt moet worden. U kunt ook foto's van anderen meenemen, waarvoor dan per foto een afspraak gemaakt moet worden. 
Ieder mens heeft engelen gidsen die je door het leven heen helpen. Hierin zijn vele variaties van begeleiding mogelijk, zo is er b.v. altijd een begeleider die ons van de geboorte tot de dood help. Daarnaast zijn er ook vele engelen en gidsen die je op tijdelijke basis helpen in je leven. Hoe veel… hoe vaak… dat is helemaal afhankelijk van jezelf en het leven dat je leidt.  Hier komt de term ‘beschermengel’ vandaan, deze wordt gezien als een engel die je voor ongelukken e.d. behoed.

 

Artikel Paravisie oktober 2004 Titel:

‘ENGELEN

HELPEN JE ERVAREN EN BEGRIJPEN:’

Intro:Gidsen en engelen. We hebben ze allemaal. Liefdevolle helpers die ons steunen en inspireren. Diana Doornbos van Stichting Point of Light/New Age Centrum Paraspirit brengt mensen in contact met deze mooie lichtwezens. Ze tekent ze voor je en geeft je hun boodschappen door. Ook begeleidt ze je om zelf contact met ze te maken.  Want: “Uiteindelijk mogen we ernaar toe dat mensen zélf communiceren met hun engelen en gidsen.”

Het is geen verrassing dat Diana Doornbos zich is gaan bezighouden met het spirituele. Haar overgrootmoeder was een zogeheten kruidenvrouw en gaf Diana al vroeg mee dat ze nooit bang hoefde te zijn. Dat ze altijd beschermd was. Diana’s moeder had ook altijd interesse in ‘meer’ dan alleen de aardse wereld. Nadat ze haar moeder assisteerde bij de begeleiding van meditaties, begon ze zo’n vijftien jaar geleden met het tekenen van gidsen en engelen. Diana: “Twee jaar voor ik daarmee begon hadden vrienden me al boodschappen in die richting gegeven. ‘Ik zie kleurtjes in je aura’, zei iemand. En:‘Ik zie wolken van kleur’. Daar stond ik toen niet zo bij stil. Toen in ’89 een van de eerste paranormale beurzen werd gehouden, ging ik op uitnodiging van een vriend mee. Ik had geen idee wat ik er kon gaan doen. Ik pak een doos met krijtjes, kwam in me op. Omdat ik  de Academie voor Beeldende Kunst heb gedaan, kon ik m’n materiaal zo meenemen. Wat ik in eerste instantie tekende was de psyche van mensen. Hoe ze er van binnen uitzagen. Door middel van leur. Binnen een jaar keek ik niet meer naar de mensen zelf, maar ging ik over op degene die achter ze stond: hun gids of engel.” Onderhand heeft ze er duizenden gemaakt. “Ik heb ook meegedaan met de rondtoerende ParaVisiebeurzen die jaren geleden allerlei plaatsen in Nederland aandeden.

Tijdelijke gids

Ze praten door Diana heen, zoals ze het noemt, waarbij ze niet in trance is: “Voor mij voelt het goed om in mijn lichaam te zijn en zo bewust verantwoording nemen voor wat ik mensen vertel”, legt ze uit. “Ik laat het wel ‘gebeuren’, want ik heb veel vertrouwen in de boodschappen die ik door krijg. Ik werk met ze samen in vriendschap. Zo ervaar ik het. Prachtige dingen krijg ik te horen. Soms kennis die niet terug te vinden is in boeken.” Of zich een gids of engel aandient, staat nooit vast. Vanuit de andere wereld wordt gekozen wat iemand op dat moment aan ontwikkeling nodig heeft. Meestal is het een tijdelijke gids die zich in mijn werk voor iemand aandient.. Dit wezen helpt je met een bepaald stuk in je leven dat nú speelt. Als je dit hebt afgewerkt, komt er een nieuwe gids die je bijstaat in je volgende stap.” Na verloop van tijd, als je die bepaalde stap hebt doorlopen, kan Diana dus weer een nieuwe gids voor je tekenen. Wanneer? Dat hangt af van wat jouw intuïtie je ingeeft.

Naast meerdere tijdelijke gidsen en engelen hebben we een hoofdgids die je hele leven bij je blijft en twee engelen. De ene engel is van de mannelijke, de ander van de vrouwelijke vibratie. Ze zijn verbonden met bepaalde klieren in je lichaam en ook met je chakra’s. Diana: “Ze zorgen ervoor dat je openstaat voor wijsheid en het ontvangen van energie. En door hun hulp verschijnt dat wat moet gebeuren in jouw leven, op je pad. Engelen helpen je te ervaren en begrijpen. Waarom? Het is nooit de bedoeling geweest dat de mens alleen in de materie zou leven. Daarom zijn er vele krachten om ons heen. Ze bemoeien zich trouwens nooit met onze vrije keuze. Ze zijn er om ons te helpen met onze spirituele ontwikkeling.

Van kleur naar boodschap

Als Diana een tekening van een gids of engel voor iemand maakt, begint dit met het zetten van kleuren. Samen met haar moeder verklaart ze de betekenis van hiervan. Langzaamaan gaat ze over op het uitvegen van het krijt. Terwijl Diana de contouren van de gids of engel op papier zet, verklaart moeder Maroesja je de betekenis van de letters uit je naam. Als de tekening compleet is, volgt een uitgebreide boodschap. Wie je bent, wat je belangrijk vindt. Wat je kan ondersteunen in dit moment. Je wordt uitgenodigd om even rustig te kijken naar de afbeelding die is ontstaan. Je handen erboven houden, geeft vaak een warm, tintelend gevoel. Rustgevend en plezierig. Of welke ervaring dan ook. De gids of engel – die eigenlijk geen vastomlijnde gedaante heeft - neemt een vorm aan waar jij als mens wat mee kan. Diana zal je nadat je de tekening hebt bekeken en ingevoeld, vragen of er nog dingen zijn waarover je met je gids/engel wilt praten.

“Ik zeg mensen nooit wat ze moeten doen”, vertelt Diana. “Me bemoeien met iemands vrije wil, doe ik niet. Een mens moet zijn eigen weg bepalen, zijn eigen keuzes maken. Ik kan wel vertellen wat ik bij iemand voel. Maar doe dat dus altijd in adviserende vorm. ‘Voel zelf of iets bij je past’, geef ik mensen aan. In stilte gaan, helpt daarbij. Meditatie is luisterend, ontvangend.” Elke eerste en derde dinsdag van de maand begeleidt Diana een Engelenmeditatie. Een moment om je bewust open te stellen voor bijzondere boodschappen.En elke vrijdagavond doet ze samen met haar moeder een engelen-channeling. “Dan ben ik een soort spreekkanaal. Heel vaak komen de engelen door. Soms ook wel eens een meester. Ik maak dan dingen mee die ik na afloop weer aan de mensen doorgeef. Prachtige belevenissen en energieën komen dan door. Meestal wordt me een verhaal verteld.  Terwijl dit verhaal loopt, staan er engelen achter de mensen. Ze zijn dan bezig met energiebanen en patronen. Naast het channellen is er ook een meditatie. Na afloop bespreken we de belevenissen van alle deelnemers.”

Workshop Werken met Gidsen

Er zijn verschillende manieren om in contact te treden met gidsen en engelen. Bij lang niet iedereen gaat dit vanzelf. Diana begeleidt mensen hierbij in een workshop van een dag. Die bestaat uit een meditatie en zelf een tekening maken. “Het doel van deze workshop is om (beter) contact te krijgen met je eigen gids(en”, legt Diana uit. “De gidsen waarmee ik werk, zijn gidsen van een hoog niveau. Hiermee bedoel ik gidsen die contact hebben met je ziel en die deze begeleiden. Via je ziel geven ze krachten aan je persoonlijkheid en zo helpen ze je in je dagelijks leven. Dit kan ook rechtstreeks gebeuren, maar ook dan gaat dit altijd in samenwerking met jouw ziel.

De workshop bestaat uit drie delen. Het eerste deel is theoretisch. Ik behandel hierin onderwerpen als kleuren, engelen, gidsen en vorige levens. Natuurlijk is er ook ruimte voor vragen. Deel twee van de workshop is een geleide meditatie, speciaal gericht op contact met je gids. ‘En als ik nu niets beleef?’, krijg ik vaak als vraag. Mijn ervaring is dat iedereen wel wát voelt. En zelfs al zou je helemaal niets beleven, dan is dat nog geen ramp. Wel is het zo dat het contact vaak iets gemakkelijker verloopt, als je al wat ervaring hebt met meditatie. De indrukken die we tijdens deze sessie opdoen, werken we uit op papier. Tekentalent is hierbij niet belangrijk. Je hoeft ook niet per se een portret te tekenen: een kleurencompositie is het uitgangspunt. Het derde deel is meteen ook het grootste gedeelte van de workshop. We kijken samen met de groep naar de tekeningen en geven onze indrukken, hoe vreemd deze soms ook mogen lijken. Hierdoor ontwikkel je je invoelend vermogen, zowel naar je medemens als je geestelijke omgeving. Samen met mijn moeder geef ik vervolgens een aanvullende uitleg. Het is een mooi onderdeel. Ook wat je niet tekent, zit in je tekening.”

Als Diana gidsen en engelen tekent en workshops geeft, werkt ze vaak samen met haar moeder. “Dat is eigenlijk zo gegroeid”, legt ze uit. “Het begon met een meditatiegroep die ze jaren geleden begeleidde, en waarbij ik haar assisteerde. Ik zou de workshops en tekenconsulten alleen kunnen doen, maar het is vrij zwaar. Met z’n tweeën  gaat het gemakkelijker. Als ik bijvoorbeeld aan het tekenen ben en de energie door me heen laat gaan, kan ik daarna pas wat zeggen. Mijn moeder kan nu op zo’n moment al dingen vertellen.”

Marco den Arend schoof onlangs aan tafel voor een tekening. “Ik vond het heel mooi om dit te laten doen. Me bewust te worden van wie mijn gids is en wat die voor mij kan betekenen. Ik zag het beeld ontstaan vanuit kleuren, dat raakte me al. Ook zat er een soort een tunnel in die kleuren. Er kwamen ook wat dingen los over mijn verleden. Ik blijk in vorige leven veel te hebben gehad met muziek en het Keltische. Mijn gids gaf ook aan dat mediteren bij water goed voor mij is. Om me te reinigen. Dat heb ik al een paar keer gedaan. De tekening werkt ook nu nog voor me door. Hij hangt boven m’n bed. Elke keer als ik ernaar kijk, zie ik er wat anders in, afhankelijk van hoe ik me voel. Soms valt mijn oog juist op de  traan op z’n gezicht, als ik me bijvoorbeeld wat angstig voel. Of zien zijn ogen wat rood, lijkt ’t of hij moet huilen. Soms als ik met muziek bezig ben, valt mijn oog met name op de g-sleutel (muziekteken) die op zijn hoofd staat. Zelfs het haar van mijn gids lijkt regelmatig weer anders. Ik kreeg ook een tape mee met de boodschappen die Diana doorgaf. Thuis ben ik er meteen naar gaan luisteren, want je krijgt best aardig wat informatie te horen. Ik groet m’n gids ’s morgens overigens vaak even!”

De Ankh

Diana heeft ontdekt dat ze met name een kanaal is voor de engelen. “Ik heb er nooit bewust voor gekozen. Ik weet ook niet alles over ze, duik soms de boeken in om dingen op te zoeken. Tijdens een meditatie kreeg iemand echter een boodschap voor mij door. Zij zag dat engelen een grote Ankh (symbool van het eeuwig leven) achter mij plaatsten. Ook zeiden de engelen over mij: ‘zij is onze spreekbuis’. Ik voel het ook zo, dat ik ben gekozen. Onlangs liet ik een aurafoto maken. Daarop stond weer een Ankh. Het is prachtig dat ik het mag doen. En ik gun het iedereen om in aanraking te komen met de mooie engelenboodschappen.”

Een nieuw idee werd haar onlangs ingegeven: een drie uur durend persoonlijk consult waarin ze zich uitgebreid en zorgvuldig op iemand richt. “Ik wil dan een schilderij op zijde voor iemand maken, in een mooie lijst. Ik wil het laten ontstaan vanuit meditatie, in bijzijn van die persoon zelf. Het lijkt me waardevol met iemand op die manier de diepte in te gaan. Mensen door middel van de boodschappen die doorkomen, te helpen bepaalde drempels te nemen.” En zo breidt de vorm waarin Diana mensen begeleidt zich steeds weer uit. Boeiend voor haarzelf, zoals ze zegt, en een rijke keus voor wie haar steun ontvangt.

Workshops en meditatie

Misschien spreekt het je aan om onder begeleiding contact te zoeken met je gidsen en engelen. New  Age Centrum Paraspirit/Stichting Point of Light biedt op dit gebied verschillende mogelijkheden. In dit artikel is meer verteld over de workshop Werken met Gidsen. Theorie, meditatie en zelf je indrukken op papier zetten, staan hier centraal. Meedoen? Als ParaVisielezer ontvang je een gratis meditatie-cd! De eendaagse cursus wordt gegeven op 10 oktober en 19 december van 11.00 tot 17.00 uur. De kosten bedragen 40 euro, inclusief koffie, thee en lunch. Hou je niet zo van tekenen? Dan kun je deelnemen aan de cursus: In Contact komen met Gidsen.

Gedicht

Heb je soms vleugels

net als op de plaatjes?

Kan ik met je praten

net als Jezus deed?

Verschijn je in de vorm

van een stroom van licht?

Of moet ik denken aan de kleuren

goud en zacht-blauw?

Vind ik veren op mijn weg

als teken dat jij me beschermt?

Voel ik een windvlaag

wanneer jij me wat te zeggen hebt?

Ben je al levens lang bij me

of is ’t maar voor even?

Hoe dan ook: ik groet je

En dank je voor alles wat je voor me doet

Voor je liefde en je steun

Je aanwijzingen die vaak onopvallend op mijn levensweg vallen

Ik omarm je ook al weet ik niet hoe dat moet

Ik koester je en weet dat je mij beschermt…

(Tekst: Krinos)

Tekst en foto's: Karin Karsten