Intuïtieve, Creatieve en Spirituele Ontwikkelingsavond,

 start  in januari 2018

Iedere eerste en derde woensdagavond van de maand,
zaal open 19.30 uur, aanvang om 20.00 uur,

Bijdrage € 10,00 per avond inclusief koffie / thee.

 

Woensdag 2 september (2015) starten we weer met de crea-avond. Deze avond is bedoeld als kwaliteit tijd voor je zelf. Om samen te kleuren (voor volwassen), tekenen of wat er ook aanbod komt op deze avond. Gezellig samen bezig zijn, je creativiteit de vrijheid loop laten en daarna samen naar het resultaat kijken. 

Iedereen mag was zeggen wat hij of zij ziet in het werk van de ander. We hanteren hierbij de “Gouden regel” dat we vooral positief en opbouwend zijn, met respect voor elkaar. Hiermee ontwikkel je de intuïtieve kant van jezelf. 

We beginnen op deze avond met een eenvoudig numerologische mandala mannelijk met je voornaam of roepnaam.

Ter voorbereiding het schema van letter en getallen die we hanteren:

Getal                             letters

1                  1                         a – j – s

2                  2                        b – k – t

3                  3                         c – l – u

4                  4                         d – m – v

5                  5                         e – n – w

6                  6                         f – o – x

7                  7                         g – p – y

8                  8                         h – q – z

9                  9                         i – r

Hierbij maken we onderscheid tussen klinkers en mede klinkers.

Klinkers:

Is je Zielsgetal deze verteld iets van je innerlijk wereld die meestal niet voor de buitenwereld zichtbaar is. Dit geeft aan wat je ontwikkeld heb in vele levens je talenten, wijsheid enz.

Medeklinkers:

Je persoonlijkheidsgetal geeft aan hoe je overkomt naar de buitenwereld en geeft daarom ook inzicht wat er hierdoor van je verwacht word.

Met deze getallen samen maken we één mandala. Ter voorbereiding kan je thuis symbolen zoeken die bij je passen. Bv ‘een vogel’ die je dan zoveel keer laat terugkomen om één getal uit te drukken. Kies een ander symbool voor het ander getal. Het lijkt moeilijker dan het is bv een 3 is een driehoek of een bloem met 3 bladeren enz. Kies voor simpele symbolen de kleuren doen de rest.

Er zijn mandala’s aanwezig die je zelf verder kan invullen met symbolen en kleuren.

 

Intuïtie & Meditatie

Intuïtie is leren vertrouwen op informatie die vanuit je innerlijk komt. Deze informatie kan van je een hoger deel van Jezelf komen,  jouw Ziel of hogere Zelf, maar ook van de Engelen of de Gidsen die je begeleiden in dit leven. Je leert opnieuw open te staan voor innerlijke signalen en de stroom van het leven te vertrouwen. Dit doen wij met geleide meditatie. Dit is een geïnspireerde uitgesproken tekst ondersteund door speciale ontspanningsmuziek waarbij je tot rust komt en naar je binnenwereld gericht wordt.

Het creatieve deel.

Creativiteit is niet te leren, eenvoudig omdat je het al bent. Ieder mens beschikt over miljarden (wie wat googelt zal zien dat de ramingen nogal uiteenlopen) hersencellen die met elkaar in verbinding staan. Sommige verbindingen zijn bij de een meer ontwikkeld dan bij de ander. Maar dat is voornamelijk te wijten aan het onderhoud van die verbindingen. Daar gaat het dus om bij het ontwikkelen van creativiteit. Je moet die hersenen weer creatief laten werken! 

Onze uitganspunt is het thema van de avond.

Vanuit je intuïtieve indrukken ga je aan de slag. Er zijn verschillende materialen tot je beschikking. De mogelijkheden lopen uiteen van geheel zelf creëren tot alreeds uitgewerkte symbolen. Een beeldend kunstenaar zal in dit proces begeleiden.

Kijken naar elkaars werk en uitleg.

Gezamenlijk gaan we naar ‘het werk’ kijken en iedereen krijgt de kans om zijn Intuïtie te gebruiken en te zeggen wat voor indruk het werk, van jezelf en dat van anderen geeft. We hanteren hierbij de “Gouden regel” dat we vooral positief en opbouwend zijn, met respect voor elkaar. Hiermee ontwikkel je de intuïtieve kant van jezelf.